פעם ביום ולפעמים גם יותר, אתם מאכילים את הדגים באקווריום שלכם. שעת האוכל מעוררת התרגשות, שמחה והתלהבות בקרב הדגים שמיד “טורפים” את המזון. כבר מספר ימים שהדג שלכם אדיש לאוכל ומסרב לאכול? סביר כי הוא חש שלא בטוב.
“הדג שלי לא אוכל מספר ימים. מדוע זה קורה?”
האדישות לאוכל היא אך ורק הסימפטום. דגים לא נמנעים מאוכל כך סתם, והאתגר הוא להבין מה גורם לכך. לרוב, דגים שנמנעים מאוכל ולא מצטרפים לחבריהם לארוחה, הם דגים חולים. מובן כי במידה ומדובר על אפיזודה חד פעמית (לדוגמא: הדג לא אוכל את האוכל בבוקר), אין סיבה לדאגה. עם זאת, במידה ואתם מבחינים בדפוס חוזר, אל תעלימו עין.
חשוב לדעת: כמו שבני אדם החולים במחלות מדבקות (לדוגמא: שפעת) נדרשים שלא להגיע במגע עם הקרובים אליהם, כך גם עם דגים. במידה ויש באקווריום שלכם דג חולה, חשוב להוציא אותו מהאקווריום ולהפריד אותו מחבריו. מבלי שתעשו זאת, הסבירות כי הדג החולה ידביק את יתר הדגים – גבוהה.
“עליי לתצפת על הדג בכדי לדעת אם הוא אוכל?”
הדגים מסיימים את האוכל שלהם לרוב תוך דקה, כך שבכל מקרה אינכם צריכים לתצפת ממושכות או להקדיש זמן רב. מספיק שתמתינו ליד האקווריום בכדי לראות אם הדגים אוכלים, ואילו מהם (אם בכלל) נמנעים מאכילה.
“הדג לא אכל בבוקר. לנסות להאכיל אותו שוב באותו יום?”
במידה ואתם מגדלים דג אחד, כדאי לנסות ולהאכילו שוב לאורך היום. שימו לב כי במידה והדג לא אוכל בתוך שלוש דקות את האוכל, יש להוציא אותו מיד מהאקווריום בכדי למנוע זיהום של המים. ומה קורה כשיש לכם באקווריום יותר מדג אחד? הבעיה היא שאינכם יכולים להאכיל את הדג שלא אכל בנפרד, וברגע בו תשימו את האוכל באקווריום, יתר הדגים ירצו להצטרף לחגיגה (ואז, אתם מאכילים אותם בכמות גדולה יותר מזו המומלצת להם).
במידה והדג שלכם נמנע מאכילה כבר מספר ימים, מומלץ לפנות לווטרינר דגים. תארו בפניו את הבעיה, כמה זמן הדג לא אוכל ובאיזה מזון אתם מאכילים אותו. במידת הצורך, הווטרינר יבקש להתרשם מהדגם לטובת אבחון הבעיה.