בימים אלו, ימי קורונה, הדבר שאתם ככל הנראה כמהים לו יותר מכל דבר אחר הוא חופשה. אז נכון, “חופשת קורונה” מעט שונה מהחופשות אליהם התרגלתם, אך היא עדיין מקדשת את זמן האיכות והביחד ומעניקה לכם שלווה, מנוחה ומרגוע.
עם היציאה לחופשה, עליכם לקחת בחשבון את אלו שנשארים בבית: הדגים באקווריום. כידוע, דגים אוכלים על בסיס יומי, כך שעליכם להבטיח שלמרות היעדרותכם מהבית, הם יקבלו את הארוחות שלהם. איך עושים את זה? תופתעו, אך די בקלות!
מתי מזון חופשה מסתמן כפתרון האידיאלי בעבורכם?
בכל מקרה בו אתם עתידים להיעדר מהבית לכמה ימים. לדוגמא:
- חופשה
- מילואים
- לידה
- סמינר מקצועי וכן הלאה…
- חשוב לדעת: אין להשתמש במזון חופשה כפתרון קבע להאכלת הדגים.
- מזון חופשה מתאים ל-72 שעות
- שימו לב: לא מומלץ לדלג על ארוחות לדגים – כל ארוחה חיונית, הכרחית ותורמת לבריאותם ונראותם.
מזון חופשה – מה זה אומר?
במידה ואתם גרים בשכנות טובה עם שכניכם, תוכלו לבקש מהם להאכיל את הדגים בכל יום (בהתאם לתדירות הקבועה שלכם). אפשרות נוספת ונוחה יותר היא להאכילם באמצעות מזון החופשה. כן, אתם קוראים נכון. יש כזה דבר שנקרא “מזון חופשה” – מזון המגיע בקוביות. בשונה ממזון יבש לדוגמא שאתם מכניסים לאקווריום והדגים אוכלים מיד, קובית המזון מוצקה ודחוסה וצונחת אל קרקעית האקווריום.
שימו לב כי לא מדובר על קוביית מזון שהדגים יכולים לנגוס ממנה ללא הגבלה, אלא שמדובר על שחרור איטי והדרגתי של מזון מהקובייה, כך שאין כל חשש להאכלת יתר של הדגים.
“ומה לגבי האכלת הדגים בכמות גדולה של מזון לפני היציאה חופשה?”
אסור לעשות זאת! זו לא אפשרות שאמורה להילקח בחשבון בשום פנים ואופן. האכלת יתר (שלא נאמר – האבסה), גם פוגעת בדגים וגם במי האקווריום. מעבר לכך, התיאבון של הדגים כמעט ובלתי מוגבל, כך שכל כמות אוכל שתכניסו לאקווריום ברגע נתון – תיאכל. כלומר, אל תבנו על זה שתכניסו לאקווריום כמות לשלושה ימים והיא אכן תישאר שם – זה לא יקרה. הצטיידו מראש במזון חופשה וצאו לנופש שלכם בראש שקט!